Vrei să fii voluntar? Copiii din Valea Orașului au nevoie de tine!
februarie 26, 2014
Săptămâna aceasta Fundația Cuvântul Întrupat sărbătorește voluntariatul!
mai 13, 2014
Show all

Prieteni dragi, 

Revenim după mai multe luni cu noutăți despre copiii și activitatea noastră. Vă scriem gândindu-ne la voi cei care în această perioadă poate ne-ați vizitat, ne-ați scris sau, într-un alt mod, v-ați alăturat nouă și copiilor vulnerabili. Mulțumim! Vă dorim lectură plăcută și să aveți o primăvară frumoasă!

Decembrie, timp de sărbătoare

 

Ultima lună a lui 2013 a însemnat pentru copiii, voluntarii și echipa fundației noastre o perioadă plină de activități. Astfel, după câteva săptămâni de repetiții, colinda copiilor a fost semnul de recunoștință pentru toți cei care pe parcursul anului ni s-au alăturat. Fie că au fost familii, oameni din cadru unor firme, instituții sau biserici, ne-am bucurat să vedem bucuria lor la întâlnirea cu copiii colindători.

Serbarea de Crăciun pentru părinții și familiile copiilor de la Centrul Comunitar „La Vale” este deja o tradiție deosebit de frumoasă. Pentru câteva ore sărbătorim și ne reamintim împreună de Nașterea lui Iisus, iar copiii, prin cântecele și poeziile pe care le-au pregătit, au făcut aceasta într-un mod atât de frumos! Camera de zi, cea mai mare încăpere a Centrului, a fost neîncăpătoare pentru cele mai bine de 120 de persoane care au participat. Împreună, copii, adulți cu bebeluși în brațe, voluntari și lucrători ai fundației, prieteni veniți în vizită, am împărtășit adevăratul spirit al Crăciunului. Unul din cele mai deosebite și mai așteptate momente ale serii a fost cel în care fiecare copil de la Centrul Comunitar a oferit câte un cadou copiilor pe care i-a invitat la serbare: frați, surori, nepoți.

La ultima întâlnire din an a Clubului „Comori ascunse”, de pe 14 decembrie, cei aproape 40 de copii au pregătit propria serbare cu colinde de Crăciun. Și, mai devreme decât ceilalți copii, au primit daruri.

Noaptea de Crăciun, dintre 25 și 26 decembrie, copiii și lucrătorii fundației au petrecut-o împreună la Centrul „La Vale”. Copiii s-au aflat astfel departe de mediul lor familial obișnuit, adesea abuziv, lipsit de căldură și disfuncțional, unde prea des băutura, certurile și muzica la maxim distrug atmosfera de sărbătoare. Pentru câteva ore, încercăm să creăm o altă atmosferă, opusă celei din familiile lor, în care copiii au avut parte de un program diversificat, au cântat, au făcut artă și s-au jucat pe calculator, au văzut filme, au mâncat împreună, au primit daruri și chiar au făcut prăjituri.

Petrecerea nopții de Crăciun împreună cu copiii este o tradiție începută încă din 2001 și ne dorim să fie prilej pentru cât mai mulți de a petrece cu adevărat această sărbătoare, măcar o dată.

înapoi sus

Cuvânt de mulțumire 

Decembrie a fost, totodată, prilej de adevărată bucurie și de încântare trăită cu toată inima pentru cei aproape 200 de copii cărora am reușit să le oferim daruri de Crăciun. Fie că au fost copii din Valea Orașului, din cartiere periferice ale Galațiului, din comuna Tudor Vladimirescu sau copii ai angajaților unei firme din oraș, pentru fiecare dintre ei sărbătoarea a fost astfel mai frumoasă. Știm că sunt sute, poate mii de copii care nu au avut această bucurie și ne încearcă amărăciunea și neputința gândindu-ne la ei. Suntem însă recunoscători pentru fiecare copil care și-a deschis brațele și inima și care a zâmbit primind daruri. Cum noi nu suntem decât mesageri ai dărniciei susținătorilor noștri, le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă bucuria atâtor copii: doamnei Micu de la SC Andirivac, familiei Anghel de la SC Leinad, doamnei Lucica și conducerii SC Simongrig, conducerii SC Saltempo, Samaritan’s Purse, Poștei Române Galați, Monei Covalea și prietenilor ei. De asemenea, mulțumim reprezentanților firmelor SC Baurom Construct, SC Cerealcom ROM, SC Electric Navinstal pentru fondurile oferite în decembrie și care ne vor ajuta să-i sprijinim și anul acesta pe copiii din Valea Orașului. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către firmele care au cumpărat felicitări realizate după desene ale copiilor noștri: SC Butan Grup, SC Pietricica III și SC Romportmet. Nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor noștri dragi, Ionuț și Mădălina pentru mâna de ajutor dată la organizarea serbării, iar Andreei și Oanei pentru ingredientul special pus în prăjiturile pregătite de Crăciun: dragostea pentru copii. Tuturor, vă mulțumim! Fie ca generozitatea voastră să vă aducă belșug de bucurie!

înapoi sus

Vino voluntar de fapte bune pentru copiii din Valea Orașului!


„De câțiva ani sunt pensionară, am fost profesor de limba română. Simt că încă mai am multe lucruri de dat și am vrut să ajut acolo unde chiar contează, acolo unde chiar este nevoie. De aceea am ales să mă întâlnesc cu copiii de la Centrul Comunitar „La Vale” al Fundației Cuvantul Întrupat. De patru ori pe săptămână îi îndrum să înțeleagă mai bine gramatica

și să-și cultive bucuria de a citi.”

Acesta este motivul pentru care doamna Viorica P. a ales să se alăture demersului nostru de a-i sprijini pe copiii vulnerabili. Este cu copiii patru zile pe săptămână, câte una sau două ore pe zi. Nu doar dă o mână de ajutor calificată și competentă, dar face acest lucru cu drag și cu bucurie. Este mult? Este puțin? Noi am spune că este important și prețios.

Vino și tu voluntar pentru copiii din Valea Orașului! Alege să-ți investești cu folos timpul, energia, experiența și talentele pe care le ai.

În plus:

Îți faci prieteni;

  • Te implici în cel mai simplu și mai frumos mod;
  • Te dezvolți personal alături de o echipă  experimentată și dedicată;
  • Trăiești o experiență unică și valoroasă;
  • Descoperi ce-ți place, îți folosești abilitățile și capeți altele noi;
  • Contribui concret la schimbare și ești exemplu pentru ceilalți.

Poți alege să lucrezi direct cu copiii: îi ajuți la teme, citești, cânți, desenezi, te joci împreună cu ei, ești un model pentru copii prin atitudine și comportament. De asemenea, te poți implica în activități administrative și în evenimentele și campaniile pe care le organizăm. Sau poți veni cu propriile idei de implicare.

Contactează-ne la info@cuvantulintrupat.com sau la 0236-411695 și vizitează-ne în Galați, pe strada Dogăriei -111 (în zona Spitalului CFR).  Te vei convinge singur că merită să contribui activ la un viitor mai bun pentru copiii vulnerabili și… pentru tine.

înapoi sus

Fii parte din povestea lui Mihai!

Vrem să împărtășim astăzi cu tine povestea lui Mihai. Poate l-ai întâlnit, fără să știi, pe stradă sau poate că treci prin fața casei lui în fiecare zi în drumul tău spre lucru. Băiețelul este în clasa a V-a, are 12 ani, dar e mai scund și arată mai degrabă de 9 ani. Cu părul ușor zburlit, are un zâmbet și o privire pe care nu ai cum să nu le îndrăgești din prima clipă. Îi place să construiască lucruri cu mâinile lui. Anul trecut, când toată lumea vorbea despre cutremure, ne-a spus că el știe cum să facă un aparat care să măsoare intensitatea acestora. Chiar a confecționat unul din carton și bandă adezivă.

La aceeași școală cu el învață alți trei frați. Ceilalți patru care sunt acasă fie au abandonat cursurile, fie sunt mai mici. Mama are grijă de ei, iar tatăl muncește și câștigă lunar cam 1000 de lei. Locuiesc la parterul unei case vechi, în două camere. Nu le este ușor, iar pentru asta am putea da vina pe sistem, pe responsabilități neasumate, pe criză, pe multe alte lucruri. Am putea! Dar cum aceasta nu ar ajuta prea mult pe nimeni, noi alegem să facem altceva.

În fiecare zi, ne asigurăm că Mihai și alți 60 de copii ca el, din Valea Orașului și din comuna Tudor Vladimirescu, își cresc șansele ca mâine și peste un an și când vor crește mari să aibă o viață diferită, mai bună decât cea prezentă a familiilor lor. Știm că nu există scurtături sau căi miraculoase pentru asta. De aceea, ne străduim să-l ajutăm pe Mihai să înțeleagă că educația, dezvoltarea unui caracter sănătos și alegerile personale înțelepte sunt cele care îl vor ajuta cu adevărat. La Centrul Comunitar “La Vale” el primește sprijin la lecții, mănâncă, se spală, învață să cultive legume. Aici, mai important decât orice, este tratat cu demnitatea și respectul cuvenite oricărei ființe umane. Aici învață să aibă speranță.

Te invităm să ni te alături în acest demers și să fii parte din povestea lui Mihai. Fii partenerul nostru pentru a-i dărui împreună șansa la un viitor mai bun!

  • Redirecționează 2% din impozitul tău, așa cum prevede Codul fiscal (L571/2003). Dacă în 2013 ai avut un salariu net de 700 lei, de exemplu, 2% din impozitul aferent acestuia reprezintă aproximativ 30 de lei. Poate părea puțin, însă cu această sumă îi oferim lui Mihai masa de prânz pentru aproape o săptămână. Cum deseori aceasta este pentru el singura masă adevărată de peste zi, te asigurăm că nu este puțin lucru. Găsești aici formularul 230 și formularul 200 sau pe www.cuvantulintrupat.com. Acestea trebuie depuse (personal sau prin poștă) la Administrația Financiară până la 15 mai. Dacă nu ai timp, ne putem ocupa noi de depunerea acestora.
  • Spune-le colegilor, angajaților și colaboratorilor tăi despre această prevedere legală. Datele publicate de ANAF arată că în ultimii ani doar 25% din totalul contribuabililor au redirecționat 2% pentru a se implica în susținerea persoanelor vulnerabile din comunitățile lor. Acest procent scăzut se datorează în primul rând unei slabe informări. De aceea, nu subestima rolul pe care îl poți avea în acest sens.
  • Vino să ne vizitezi. Te va ajuta să înțelegi că implicarea ta contează mai multdecât crezi.

Împreună cu Mihai, îți mulțumim!

PS. Anul trecut din fondurile strânse prin 2% am putut oferi masa de prânz a copiilor de la Centrul “La Vale” pentru 4 luni.

înapoi sus

Pe scurt

Parteneriatul nostru cu Primăria  și Consiliul Local Galați continuă și în acest an. Astfel, o parte din costurile necesare funcționării Centrului Comunitar “La Vale” sunt asigurate de la bugetul local. Concret, aproximativ 15% din cheltuielile pentru cei 50 de copii de aici sunt asigurate pe baza acestei colaborări. Este un parteneriat mai vechi, ajuns la al nouălea an și un bun model de lucru în beneficiul copiilor din comunitatea noastră.

Din februarie, pentru aproape două luni, susținem o serie de prezentări în biserici locale despre activitatea noastră cu copiii, adolescenții și familiile lor. Credem că astfel putem avea un dialog viu și direct cu oamenii, despre oameni.  Adesea, aici am găsit, la rândul nostru, susținere, încurajare, sprijin. Fie că s-au alăturat fundației ca voluntari, ca parteneri și donatori ori s-au rugat împreună cu noi, le mulțumim membrilor bisericilor în rândul cărora ne aflăm în această perioadă.

înapoi sus

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește