La Centrul Comunitar ”La vale”, seniorii devin voluntari activi pentru copii

Raportul Anual 2015
iunie 17, 2016
Mulțumim pentru darurile din decembrie!
ianuarie 31, 2017
Show all

În 2016, Fundația Cuvântul Întrupat și-a deschis ușa pentru voluntarii seniori mai mult chiar decât până acum.

În perioada martie-decembrie, în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României și cu Fundația Comunitară Galați și cu sprijinul financiar al Șantierului Naval Damen Galați, am derulat Proiectul ”Generații – Centrul Comunității” care și-a propus implicarea activă a persoanelor vârstnice din comunitate în sprijinirea copiilor susținuți prin Centrul Comunitar ”La vale” al fundației noastre.

 

Această abordare intergenerațională a adus beneficii atât copiilor cât și persoanelor vârstnice din comunitatea noastră și nu numai. Astfel, vârstnicii au reînvățat să fie activi, să își folosească abilitățile, să împărtășească din experiența de viață și să primească din entuziasmul și energia celor mici. În același timp, copiii au învățat din experiența și poveștile de viață ale seniorilor și au avut parte de susținere în activitățile de fiecare zi.

Fie că i-au ajutat la lecții ori le-au citit povești, au pictat, cântat, cusut ori au mers la bibliotecă sau au ieșit împreună cu copiii la joacă, la prăjitură sau în parc, voluntarii vârstnici au avut astfel șansa să se implice activ și să fie adevărate modele pentru copii.

Pe toată durata proiectului, au activat 23 de voluntari seniori, români și străini. Dintre aceștia, o parte vor rămâne implicați în activitățile cu copiii și după închiderea proiectului.

 

Doamna Viorica Pitaru, profesor de limba română pensionar, unul dintre cei mai activi și dedicați voluntari de la Centrul Comunitar ”La vale”, ne spune de ce a ales să se implice și să-i ajute pe copii la teme de trei-patru ori pe săptămână: ”Plăcerea de a continua o profesiune pe care am iubit-o și speranța că AJUTĂ… merită!”

Ai câteva ore libere pe săptămână și vrei ca experiența ta de viață să fie utilă și altora? Te invităm să încerci experiența de voluntar în echipa Fundației Cuvântul Întrupat. Echipa noastră și cei peste 40 de copii se vor bucura să te cunoască.

 

Date de contact:

 

Fundația Cuvântul Întrupat

Str. Dogăriei-111, Galați

Tel./fax: 236-411695

info@cuvantulintrupat.com

www.cuvantulintrupat.com

www.facebook.com/cuvantul.intrupat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește