Sfarsit de vara ca-n povesti pentru copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat

Ajută un copil să meargă în tabără
iulie 30, 2012
SFÂRȘIT DE VACANȚĂ CA-N POVEȘTI PENTRU COPIII DE LA FUNDAȚIA CUVÂNTUL ÎNTRUPAT
septembrie 17, 2012
Show all

În perioada 27 august-2 septembrie, 16 copii şi adolescenţi s-au bucurat de tabăra organizată de Fundaţia Cuvântul Întrupat în Munţii Vrancei, într-o cabană din Lepşa.

Parcă special „amenajată” pentru a-i găzdui pe copii, zona a fost scena în care unele dintre cele mai frumoase visuri şi dorinţe ale celor mici au devenit realitate:

„Am fost alintaţi cu toate bunătăţile şi mi s-a împlinit cel mai mare vis: am mers călare pe cal!” Soriana, 7 ani 

„Dacă ar fi şi mama aici, eu n-aş mai pleca acasă. E aşa frumos!” Daniel, 8 ani

„Mă bucur că m-am jucat şi am sărit în trambulină.” Ioana, 8 ani
Dacă pentru copii tabăra de vară este sinonim cu bucuria şi cu entuziasmul, pentru lucrătorii fundaţiei este întotdeauna o lecţie preţioasă şi o ocazie deosebită de a-i cunoaşte şi de a-i înţelege mai bine pe copii pentru a putea să-i ajute într-un mod cât mai adecvat. Dealtfel, programul taberei asigură şi un climat în care putem pune bazele încrederii sănătoase în sine, în valoarea pe care fiecare copil o are şi trebuie să o înţeleagă, să fie conştienţi de ea. De aceea, această săptămână de tabără are un rol cu totul special în ansamblul serviciilor de sprijin pentru copii.

„Ne-am fi dorit să putem lua mai mulţi copii şi adolescenţi la munte, însă ne bucurăm pentru experienţele fiecăruia dintre cei care au avut şansa să participe în acest an. S-au bucurat din plin de vremea frumoasă, de drumeţiile montane, de timpul petrecut departe de toate lucrurile neplăcute sau dureroase din viaţa lor de fiecare zi.” – David Chronic, membru fondator al fundaţiei.

O parte din fondurile necesare pentru organizarea taberei au venit din partea firmelor şi persoanelor fizice din Galaţi, dar şi din străinătate. Se cuvine să le mulţumim şi să le mărturisim că gestul şi investiţia lor au adus un strop de senin şi de bucurie adevărată în vieţile copiilor printre care lucrăm.

„Am greşi dacă am spune că doar copiii primesc, iar noi oferim. Un moment deosebit din multele de acest fel aş vrea să împărtăşesc în mod special. Într-o după-amiază, Soriana, una din fetiţele noastre de 7 ani, care nu a fost niciodată la grădiniţă sau la şcoală, dar care va merge în toamnă în clasa I, şi Priya Young, o tânără voluntară din Statele Unite care ne-a ajutat în această vară, au luat pătura şi cartea de poveşti şi au mers pe iarbă. Priya încerca să povestească în română, iar fetiţa o corecta în folosirea cuvintelor. Astfel, imaginile şi pozele prindeau viaţă şi micuţa înţelegea povestea, iar voluntara îşi îmbunătăţea limba română. Aveam în faţa ochilor un schimb atât de frumos, de special şi de emoţionant între doi oameni din lumi diferite, din culturi şi medii diferite, dar trăind această experienţă a învăţării şi a bucuriei de a fi împreună. Şi mi-am dat seama că putem face atât de multe unii pentru ceilalţi, şi avem atât de multe de învăţat de la copiii noştri chiar şi atunci când nu ştim, când nu suntem conştienţi de asta.” Oana Tonică, asistent social

Aşadar, tabăra s-a încheiat, vacanţa mare e pe sfârşite, ne pregătim deja pentru începerea anului şcolar şi avem mulţumirea că experienţele însorite din Vrancea vor lumina amintirile câtorva copii din Valea Oraşului şi de la Tudor Vladimirescu. Şi ne vor fi de ajuns pentru a ne dori ca şi în vara viitoare s-o repetăm pentru alţi şi alţi copii.

*****

Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, înfiinţată în 2001, oferă sprijin copiilor, tinerilor şi familiilor lor aflate în dificultate din Galaţi şi din judeţ. Inspiraţi de valorile creştine, urmărim depăşirea stării de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial şi şcolar al copiilor, integrarea socială şi profesională a tinerilor, susţinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare
Fundaţia Cuvântul Întrupat
Strada Dogăriei, nr. 111, Galaţi
0236-411695, 0751-013530
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com


.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește