Susține un copil vulnerabil să meargă în tabără!

Purtator de Cuvant – iarna 2013
martie 13, 2013
După Bazarul Caritabil încă doi copii au bilet de tabără!
iulie 16, 2013
Show all

Susţine un copil vulnerabil să meargă în tabără!

Ca în fiecare din ultimii 13 ani, şi anul acesta Fundaţia Cuvântul Întrupat organizează tabăra de vară pentru copiii sprijiniţi prin proiectele sale, copii din familii afectate de marginalizare, sărăcie, alcoolism, analfabetism, de lipsa de resurse şi oportunităţi.

“Din 1999, când am iniţiat acest program, ca grup de voluntari, înainte chiar ca fundaţia să fie înfiinţată legal, aproximativ 300 de copii şi adolescenţi au participat la tabără. Experienţa din toţi aceşti ani ne-a confirmat impactul deosebit pe care tabără îl are în vieţile copiilor. De aceea, anul acesta ne dorim să se bucure cât mai mulţi,” declară David Chronic, coordonator regional Europa-Africa, Cuvântul Întrupat, membru fondator al fundaţiei.

Fiind un instrument pus la dispoziţia comunităţii locale, Fundaţia Cuvântul Întrupat invită fiecare persoană şi fiecare firmă, mai mare sau mai mică, să se alăture proiectului său şi să susţină costurile aferente participării unui copil la tabără.

 Firmele care aleg să sponsorizeze pot scădea integral această sumă din impozitul pe profitul datorat dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: este în limita a 3‰ din cifra de afaceri şi nu depăşeşte 20% din impozitul pe profit (Legea 571/2003 privind Codul fiscal).

Pentru 600 de lei, fiecare din cei 50 de copii care planificăm să ia parte la tabăra din Vrancea în perioada 8-14 iulie, se va bucura de trei mese sănătoase şi hrănitoare zilnic, va dormi într-un pat curat, se va juca cu copii de vârsta lui, va merge în drumeţii, va participa la activităţi care să-l ajute să înveţe să trăiască frumos şi drept, dar mai ales se va afla într-un mediu de siguranţă, departe de tot ceea ce îl afectează în familia sa.

Pe lângă bomboane, copiii învaţă să aprecieze un măr, dincolo de jocurile pe calculator, descoperă bucuria lecturii şi dragul de carte. În mijlocul necazului sau al sărăciei în care, poate, trăiesc astăzi, învaţă să aibă nădejde într-o zi de mâine mai bună pentru care înţeleg să se pregătească activ, prin învăţătură şi efort personal. Mult mai mult decât o simplă participare la o tabără de vară, copiii vor avea oportunitatea să ia parte la un adevărat exerciţiu de normalitate. Toate acestea, sub supravegherea plină de grijă a îndrumătorilor cu experienţă, pasiune şi dedicare pentru copiii în nevoie.

Puteţi alege să susţineţi şi doar o parte din costurile aferente unui copil (100 lei sunt costuri de transport, iar 500 lei reprezintă cazarea, masa, materiale educative, jucării, cărţi etc).

Pentru un copil care aşteaptă cu nerăbdare şi entuziasm prima ieşire din viaţa lui în afara oraşului, orice donaţie care contribuie la îndeplinirea acestui vis contează.

 ********************

 Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, înfiinţată în 2001, oferă sprijin copiilor, tinerilor şi familiilor lor aflate în dificultate din Galaţi şi din judeţ. Inspiraţi de valori creştine, urmărim depăşirea stării de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial şi şcolar al copiilor, integrarea socială şi profesională a tinerilor, susţinerea familiilor pentru a deveni stabile. Prin proiectele şi acţiunile sale, fundaţia încurajează voluntariatul şi implicarea oricărui membru al comunităţii în susţinerea copiilor şi a persoanelor vulnerabile.

 

Anca-Aurora Chiosea – Responsabil comunicare

Fundaţia Cuvântul Întrupat

www.cuvantulintrupat.com

info@cuvantulintrupat.com

0236-411695

RO28RNCB0141032869370001- BCR Agenţia Port Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește