Ajută-l să meargă la școală!

Raportul Anual 2010
februarie 16, 2012
Show all

Redirectioneaza 2% din impozit catre Fundatia Cuvantul Intrupat si ajuta copiii care nu au acces la educatie.

CE TREBUIE SĂ FACI TU?

Procedura este extrem de simplă și nu te costă nimic! Trebuie doar să completezi și să semnezi Formularul 230 (dacă în 2012 ai realizat venituri din salarii) sau Formularul 200 (pentru venituri din alte surse: activităţi independente, cedarea folosinței bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală etc). Găseşti formularele gata completate cu datele Fundației Cuvântul Intrupat aici: (formular 230 și formular 200), sau pe site-ul Agenţie naționale de administrare fiscală.

Formularul trebuie completat de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratura administrației financiare de care aparții sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată, până la data de 25 mai 2013. Sau contactează-ne și ne ocupam noi de depunerea fișei.

Datele de completare a declarațiilor:
Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA CUVÂNTUL INTRUPAT
Cod de identificare fiscală: 13840808

Cont bancar (IBAN): RO28 RNCB 0141 0328 6937 0001

Convinge-i și pe cei din jurul tău să direcționeze acești bani în folosul copiilor în dificultate din comunitatea noastră.

În numele tuturor copiilor care vor beneficia de sprijinul tău, îți mulțumim!

 

DE CE SĂ DIRECȚIONEZI 2%? 
Această prevedere din Codul Fiscal oferă oricărui contribuabil, persoană fizică, posibilitatea de a direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizație non-guvernamentală (asociație, fundație etc.). Practic în acest fel tu transmiți statului modul în care dorești să fie cheltuită o parte din impozitul tău pe venit. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta!

Acest sistem:

  • îți permite să contribui la sprijinirea copiilor din Galați care nu merg la școală
  • crează o legătură între stat, cetățeni și organizații, contribuind astfel la dezvoltarea societății civile și a capitalului social
  • îți permite să contribui la eficientizarea
  • cheltuirii banului public – deci al tău!
  • nu te costă nimic!

 

 

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește