Ajută-l să meargă la școală!

Raportul Anual 2010
februarie 16, 2012
Un exercițiu de gândire
iulie 17, 2012
Show all

 

Redirecţionează 2% din impozit către Fundaţia Cuvântul Întrupat şi ajută copiii care nu au acces la educaţie.

 

 Ştiai că…

 …motivele cel mai des invocate pentru a nu răspunde unui anunţ de ajutor sunt lipsa timpului şi a banilor?

…sute de copii din Galaţi nu sunt şcolarizaţi din cauza sărăciei?

…tu poţi să îi ajuţi fără să te coste nimic, în doar câteva minute?

„Prin campania din acest an ne dorim mai ales să-i ajutăm pe gălăţeni să înţeleagă că ei pot avea un aport personal, oricât de mic ar părea, pot contribui la schimbări semnificative în viaţa comunităţii noastre, în vieţile semenilor noştri. Aceasta ne dorim în primul rând. În al doilea rând, le propunem oamenilor care cred, ca şi noi, că este esenţial să investim în educaţia copiilor şi în creşterea lor sănătoasă, să se alăture nouă şi să-i sprijinim împreună pe copiii, tinerii şi familiile lor aflate în nevoie” ,  explică David Chronic, coordonator regional Cuvântul Întrupat.

De ce să direcţionezi 2%

…nu te costă nimic!

…îţi oferă oportunitatea de a ajuta concret: susţii copiii din familii sărace să meargă la şcoală!

…îţi permite să contribui la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al tău!

…te asiguri că aceşti bani rămân în comunitatea ta!

Această prevedere din Codul Fiscal (Legea 571/2003)oferă fiecărui contribuabil, persoană fizică, posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizaţie non-guvernamentală. Practic, în acest fel tu transmiţi statului modul în care doreşti să fie cheltuită o parte din impozitul tău pe venit.

Ce trebuie să faci tu

1. Completezi şi semnezi Formularul 230 (dacă în 2011 ai realizat venituri din salariu) sau Formularul 200 (pentru venituri din alte surse: activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, profesii liberale etc.)

Găseşti formular 200si formular 230, gata completate cu datele Fundaţiei Cuvântul Întrupat, pe www.cuvantulintrupat.com. Acestea trebuie completate de mână, cu majuscule. Nu este obligatorie specificarea sumei (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii) şi nici ataşarea fişei fiscale.

2. Depui formularul completat direct la Administraţia Financiară de care aparţii sau îl trimiţi prin postă la sediul acesteia până la 15 mai 2012. Sau, şi mai simplu, contactează-ne şi ne ocupăm noi de depunerea acestuia.

3. Convinge-i şi pe cei din jurul tău să directioneze aceşti bani în folosul copiilor în dificultate din comunitatea noastră.

 

Ce face Fundaţia Cuvântul Întrupat 

Cu o experienţă de 11 ani în oferirea de servicii sociale în Galaţi,

principalele obiective ale fundaţiei sunt:

Prevenirea abandonului şcolar şi familial al copiilor

Integrarea socială şi profesională a tinerilor

Susţinerea şi responsabilizarea familiilor în dificultate pentru a deveni stabile.

 

Proiectele şi serviciile cele mai importante ale fundaţiei sunt:

Centrul Comunitar “La vale”  din Galaţi – aici sprijinim zilnic 35 de copii şi adolescenţi pentru a merge la şcoală şi a avea o îngrijire adecvată în familiile lor: ajutor la lecţii, masă caldă, facilităţi pentru asigurarea igienei personale, asistenţă socială, consiliere psihologică, terapie, facilitarea accesului la servicii socio-medicale.

Formare pentru părinţi – abilităţi parentale, alfabetizare, dezvoltare personală şi profesională.

Centrul de Zi din comuna Tudor Vladimirescu – iniţiat în 2011, în prezent aflat în extindere, va susţine 10 copii din familii în dificultate.

„Vrem să le mulţumim tuturor celor care anul trecut au ales fundaţia noastră ca destinaţie pentru o parte din impozitul lor. Cei 6010 de lei strânşi în felul acesta au asigurat masa zilnică pe o lună şi jumătate pentru cei 35 de copii şi adolescenţi din Centrul Comunitar din Galaţi”, precizează Paul Rase, director executiv al Fundaţiei Cuvântul Întrupat.

În numele tuturor copiilor care vor beneficia de sprijinul tău, îţi mulţumim!

Când vrei să afli mai multe despre fundaţie şi activităţile noastre sau ce alte modalităţi de implicare ai la dispoziţie, te aşteptăm să ne vizitezi la sediul nostru din Galaţi, Strada Dogăriei-111..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește