Copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat au primit calculatoare in dar de la Asociatia Ateliere Fara Frontiere

Lectura de azi
octombrie 24, 2012
Nazareth – Hope in the Valley (By Samuel Kamminga)
februarie 15, 2013
Show all

În această toamnă, Fundaţia Cuvântul Întrupat a primit o donaţie de 9 calculatoare din partea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, pentru a fi folosite în lucrul cu copiii sprijiniţi prin proiectele fundaţiei.

Periodic, prin programul de donaţii IT, ASSOCLIC, Ateliere Fără Frontiere lansează apeluri de proiecte adresate asociaţiilor, instituţiilor şi şcolilor, apeluri în urma cărora cele mai bune proiecte sunt selectate, iar organizaţia sau instituţia aplicantă primeşte calculatoare ce vor fi întrebuinţate pentru a-i ajuta pe copii sau tineri să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizare a acestora, ca parte a demersului educativ şi de integrare.

Fundaţia noastră a propus două proiecte, unul pentru copiii, adolescenţii şi tinerii ce frecventează Centrul Comunitar «La Vale» din Galaţi, iar al doilea pentru copiii şi adolescenţii sprijiniţi prin Centrul din comuna Tudor Vladimirescu, serviciu aflat în prezent în plin proces de amenajare, dotare, autorizare şi acreditare.

«Suntem bucuroşi să-i putem ajuta în continuare pe copii să înveţe lucrul cu calculatorul, acum cu aceste echipamente mai bune. Majoritatea copiilor nu au acasă un calculator, unii nu au nici măcar energie electrică, iar în zilele noastre a avea acces la un astfel de echipament şi abilităţile necesare pentru a-l folosi nu este un moft, ci o necesitate. Pe durata celor 9 luni cât durează proiectele, copiii vor învăţa lucruri noi, se vor documenta pe internet pentru temele de şcoală, vor învăţa să scrie şi să deseneze, dar se vor şi juca pe calculator. Vom organiza chiar un concurs de dactilografiere şi o expoziţie cu lucrările lor. Sperăm ca toate acestea să-i ajute pe copii să aibă şansa unei vieţi mai bune», spune Laurenţiu Archip, educator Cuvântul Întrupat.

Partenerii noştri de la Ateliere Fără Frontiere ne-au povestit despre activitatea lor: colectează echipamente folosite de la companii, le recondiţionează în atelierul propriu unde lucrează tineri provenind din medii defavorizate, iar în cele din urmă fiecare calculator are practic o nouă viaţă, ajungând suport educativ pentru alţi copii sau tineri. Este, înainte de orice altceva, o poveste frumoasă despre cum oamenii dau valoare lucrurilor, în dorinţa lor de a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Despre Ateliere Fără Frontiere
Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română non-profit de inserţie socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei şi poluării prin recondiţionarea şi reciclarea echipamentelor IT uzate şi solidaritatea digitală prin donaţii de echipamente IT pentru proiecte educaţionale şi sociale. www.atelierefarafrontiere.ro

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește