Cinci tineri mai pregătiți pentru viață, cu sprijinul SC Electric Navinstal SRL

“Și marele premiu merge la…”
decembrie 3, 2015
Raportul Anual 2015
iunie 17, 2016
Show all

După un an de activități, Proiectul “Responsabilitate, Integrare, Stabilitate” a ajuns la final.

sigla electric navinstalDorin a crescut într-un centru de plasament. Cu toate că a avut un loc unde să doarmă, ce mânca și o educație de bază, a ajuns la vârsta adultă având multe lacune. De exemplu, n-a învățat să interacționeze cu societatea, cu comunitatea din afara căminului și n-a avut sprijin în a-și forma perspective și orizonturi de viitor. În vara 2014 însă, căutând de lucru, i-a întâlnit pe oamenii de la SC Electric Navinstal SRL și pe doamna Simona Iosifescu, managerul firmei. Acela a fost momentul în care s-a născut ideea proiectului și în care au decis să-l sprijine pe Dorin și pe alți tineri ca el.

Cunoscând experiența fundației noastre în domeniul serviciilor sociale, ne-au invitat ca împreună să derulăm acest proiect. Astfel, pentru un an, din resurse financiare ale firmei, cinci tineri care au crescut în centre de plasament au beneficiat de sprijin în dezvoltarea personală și de abilități, de formare profesională și angajare, de mentorat, de un apartament în care să locuiască și să învețe să trăiască independent, de susținerea constantă a unui instructor educator. În acest fel, tinerii au făcut pași reali spre a avea o viață mai bună.

Firma a ales nu doar să facă o sponsorizare, ci să canalizeze resurse spre a avea impact într-o nevoie importantă identificată în comunitate, și anume tinerii care au crescut în centre de plasament și care nu sunt pregătiți pentru viață. Mai mult decât atât, și-au propus ca oamenii din firmă să se implice personal: cinci dintre ei s-au implicat voluntar și au fost mentori pentru tineri. Au făcut-o cu bucurie și au avut posibilitatea să devină mai conștienți de mediul din care acești tineri provin și de nevoile pe care le au.

SC Electric Navinstal SRL, fără a fi o companie cu mii de angajați sau cu resurse financiare spectaculoase, este un exemplu de firmă cu viziune în ceea ce privește implicarea socială.

Întrebați despre motivația implicării lor, ca oameni și ca firmă, ne răspund simplu și firesc: “N-am făcut decât să dăm înapoi, către comunitate, către oameni aflați în nevoie, puțin din ceea ce primim noi.”

Această atitudine ne inspiră, ne încurajează și ne dă speranțe pentru cei vulnerabili din comunitatea noastră.

Le mulțumim pentru încredere și pentru colaborare partenerilor noștri de la SC Electric Navinstal SRL.

Finanțarea proiectului s-a realizat utilizând prevederea Codului fiscal conform căreia firmele pot scădea din impozitul pe profit sumele oferite sponsorizare, în limita a 20% din impozit și a 0,3 % din cifra de afaceri.

Reprezentați o firmă? Alegeți și dumneavoastră să investiți o parte din impozit în beneficiul copiilor și tinerilor vulnerabili din comunitatea noastră. Împreună putem găsi cele mai bune căi de a face aceasta.

Aflați mai multe despre cum puteți face aceasta pe: http://cuvantulintrupat.com/?page_id=26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Daruiește